Hozzávalók (6 főre):
-
1 kg vaddisznó gulyáshús (kockázva)
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
3 db burgonya
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 ek zsír vagy olaj
-
2 ek őrölt fűszerpaprika
-
1 tk köménymag
-
2 babérlevél
-
1 tk őrölt bors
-
só ízlés szerint
-
1,5–2 l víz
-
friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
-
A hagymát apróra vágjuk, zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott vaddisznóhúst, és körbepirítjuk.
-
Beletesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
-
Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, paradicsomot és paprikát, majd lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
-
Hozzáadjuk a karikázott répát, fehérrépát, később a felkockázott burgonyát.
-
Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús teljesen omlós és a zöldségek puhák lesznek.
-
Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg, friss kenyérrel kínáljuk.