Leírás
Vaddisznó tarja – Karakteres, szaftosabb puha húsrész különleges ízvilággal. Grillezéshez, sütéshez és lassú ragukhoz kiváló választás. A megfelelően előkészített vaddisznó tarja igazi különlegesség, amely ünnepi asztalon és baráti összejöveteleken is nagy sikert arat A hús zsírszegényebb, mint a házi sertésé, fehérje tartalma magasabb, íze pedig nem összehasonlítható.
Kiszerelés: 0.8 -1.5 kg/csomag, vákuumcsomagolt,gyorsfagyasztott.
Legkisebb rendelhető mennyiség 1 kg.
Mérlegelt/lédig termékeink esetén az ár becsült irányár , ugyanis fizetéskor a termék pontos összegét vesszük alapul, így a végső ár minimálisan eltérhet. A pontos árról a kollégáink sms-ben, vagy e-mail-ben tájékoztatják, és a legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Fagyasztott termék, felengedés után újrafagyasztani tilos!
Tárolás: -18 C° alatt.
Származási ország: Magyarország.
Vaddisznó tarja recept
Grillezett vaddisznó tarja fűszeres pácban
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kg vaddisznó tarja szeletekre vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál kakukkfű vagy rozmaring
- só, frissen őrölt bors
- citromlé
Elkészítés:
-
Keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, fűszereket, sót, borsot és citromlevet a pác elkészítéséhez.
-
A tarját szeleteld ujjnyi vastag szeletekre, tedd egy tálba, öntsd rá a pácot, és jól masszírozd bele. Pihentesd minimum 40-60 percet, akár egy éjszakát is a hűtőben, hogy jobban átvegye a hús.
-
Melegítsd elő a grillt vagy serpenyőt közepes-magas hőfokra.
-
Sütés előtt itasd le a felesleges pácot, majd süsd vajon a szeleteket oldalanként 5-6 percig, amíg szép kérget kapnak és átsülnek, de szaftosak maradnak.
-
Tálald friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy steak burgonyával.